Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ - ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ

Κουρκουμάς:

Ένα μπαχαρικό που κάνει θαύματα χάρη στη δραστική ουσία που περιέχει, την κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη παρέχει υψηλή αντιοξειδωτική προστασία καθώς επίσης έχει και αντιφλεγμονώδη δράση. Είναι ασπίδα προστασίας ενάντια στις διάφορες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου και του προστάτη, του δέρματος (μελάνωμα) και συμβάλλει στη θεραπεία του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νόσων, της αρθρίτιδας και του Αλτσχάιμερ. 
Βοηθά ακόμα να αποτοξινωθεί ο οργανισμός, είναι αντιβακτηριακό, αντιφλεγμονώδες (πολλές φορές πιο αποτελεσματικό από κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα, φυσικό παυσίπονο και αξίζει να προστίθεται στα φαγητά μας!

Χρησιμοποιείστε το για να δώσετε κίτρινο χρώμα στο ρύζι καθώς και σε όλα τα μαγειρευτά φαγητά όχι μόνο για να προσθέσετε γεύση αλλά και για να ακυρώσετε περαιτέρω τη δράση των ελεύθερων ριζών που δημιουργούνται κατά τη χώνεψη.

Τα άτομα τα οποία υποφέρουν με προβλήματα έλκους στομάχου καλό είναι να τον καταναλώνουν σε περιορισμένη ποσότητα.





Γενικά να γνωρίζετε ότι τα μπαχαρικά (κανέλα, πιπέρια, γαρύφαλο) όπως και μίγματα αυτών (garan massala, κλπ) και τα μυρωδικά (ρίγανη, θυμάρι, δυόσμος, κλπ) έχουν υψηλό δείκτη ORAC (δείκτης που μετράει την αντιοξειδωτική ικανότητα των ουσιών του τροφίμου in vitro κατά των ελευθέρων ριζών peroxyl και hydroxyl radicals των ουσιών των τροφίμων)...


.................................................................................................................................................................
http://www.kitchenstori.es/2010/10/turmeric-curcuma.html
http://www.healthdiaries.com/eatthis/20-health-benefits-of-turmeric.html
http://www.bewellbuzz.com/general/benefits-of-turmeric-for-skin-and-more/
http://www.turmeric-benefits.info/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου