Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ - ΣΚΟΡΔΟ

4) Σκόρδο
Μπορεί να βρωμάει εξαιτίας μίας ουσίας, της αλυσίνης, όμως αυτή είναι που το κάνει υπερτροφή. 
Έχει προστατευτική δράση στην καρδιά, καθώς και στα κύτταρα του εγκεφάλου, γι’ αυτό χαρίζει μακροζωία. Eίναι αποτοξινωτικό, τονωτικό του οργανισμού και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Έπειτα από συστηματική χρήση, έχει την ιδιότητα να μειώνει τη χοληστερίνη και την αρτηριακή πίεση. Καταπολεμά τα βακτηρίδια και τους μύκητες και κατά συνέπεια μειώνει τον κίνδυνο μολύνσεων και τροφικών δηλητηριάσεων από επικίνδυνα μικρόβια ενώ ταυτόχρονα καταπραύνει από κρυωλογήματα. Προστατεύει από κάποιες μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος του στομάχου, του παχέος εντέρου και του προστάτη.

Πρέπει να περιμένουμε 15 λεπτά από το ξεφλούδισμα και το κόψιμο του σκόρδου μέχρι το ψήσιμό του, για να ωφεληθούμε περισσότερο από τις ευεργετικές ιδιότητες της αλισίνης.


Φυσικά μην το παρακάνετε γιατί υπάρχουν και παρενέργειες αν καταναλώσετε μεγάλες ποσότητες σκόρδου με κάποιον τρόπο... Αέρια, διάρροια, αυπνία, πονοκέφαλος, ζαλάδα, κλπ.
Μία γερή και συνιστόμενη δόση είναι μέχρι 2 σκελίδες την ημέρα. 


Silagy CA, Neil HA. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. Department of General Practice, Flinders University of South Australia, Adelaide.  Journal of Hypertension 
Kailash C. Agarwal. Therapeutic actions of garlic constituents. Article first published online: 7 DEC 1998 DOI: 10.1002/(SICI)1098-1128(199601)16:1<111::AID-MED4>3.0.CO;2-5. Medicinal Research Reviews Volume 16, Issue 1, pages 111–124, January 1996

1 σχόλιο:

  1. καλή χρονιά με το σκόρδο που εκτός όλων των άλλων διώχνει και τα κακά πνεύματα!!!
    γγγγγγγγγγ
    γγγγγγγγ
    γγγγγγ
    γγγγ
    γγ

    ΑπάντησηΔιαγραφή