Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ - KOKKINO GRAPEFRUIT

3) Κόκκινο Grapefruit (καλύτερο από το κίτρινο)!


Είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης C και λυκοπένιου (η χρωστική ουσία που του δίνει το κόκκινο χρώμα), συμβάλλει στην πρόληψη της εμφάνισης των όγκων και του καρκίνου. Είναι ένα τονωτικό του ήπατος και βοηθά στο κρύωμα, την πνευμονία, τον πυρετό.


Βοηθά στο να γίνει σωστή πέψη των τροφών και είναι ένα φυσικό αντισηπτικό για τις πληγές όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά (χάρη στην υψηλή του οξύτητα).
Βοηθάει σε άφθες, σκασμένα χείλη, πονόδοντο, ουλίτιδα, και απολυμαίνει την οδοντόβουρτσα.  
Ρίχνει την πίεση και δεν είναι καλό να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες από υποτασικούς αλλά είναι ευεργετικό και για τους υπερτασικούς! Επίσης βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερίνης στο αίμα.Και φυσικά είναι πιο γνωστό για το ότι βοηθά στην απώλεια βάρους χάρη στην επιτάχυνση του μεταβολισμού που προκαλεί.


Δοκιμάστε το σαν φρούτο περιχύνοντας μαύρη πικρή σοκολάτα ή και σε χυμούς.ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν επιτρέπεται η κατανάλωσή του μαζί με τη λήψη κάποιων φαρμάκων (ειδικά αυτά της χοληστερίνης),  και καλύτερα όχι με τελείως άδειο στομάχι (για αυτό μπορούμε να το συνοδεύουμε με ξερούς καρπούς).
http://www.easa.gr/gr/healthy_living.html
http://www.grapefruit-benefits.com/
http://www.thespringoflife.net/grapefruit.html


David J. MD; Patki, Kiran C. MD; von Moltke, Lisa L. MD; Shader, Richard I. MD
Drug Interactions With Grapefruit Juice: An Update Greenblatt. Journal of Clinical Psychopharmacology. August 2001 - Volume 21 - Issue 4 - pp 357-359  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου