Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ένας "κομπογιαννίτης"(;) γιατρός με διδακτορικό μιλάει για τον καρκίνο



http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CEebRsbv1AM#!

Για να μη παρεξηγούμαστε το κομπογιαννίτης είναι ειρωνικό...
Πρόκειται για μία εξαιρετική διάλεξη πολύ εναλλακτική από ένα άτομο ο οποίος είναι όντως γνώστης του αντικειμένου (χωρίς να είμαι τόσο σίγουρος για τον αν ισχύει το ίδιο στα διατροφικά θέματα) που αξίζει να ακούσετε όχι για να πειστείτε για κάτι αλλά για να ακούσετε μία εναλλακτική άποψη πάνω στο πονεμένο για πολλούς θέμα του καρκίνου.
Θα σας ευγνωμονούσα αν οποιοσδήποτε θέλει να κάνει κάποιο σχόλιο να δει όλο το βίντεο χωρίς να το κάνει "fast forward".

1 στους 2 άντρες μετά τα 55 θα αποκτήσει καρκίνο.
1 στις 3 γυναίκες.
Όλοι ξέρουμε ότι πρόκειται για μία μάστιγα...



Ποιά τα συμπτώματα που πρέπει να μας βάλουν σε σκέψεις ότι κάτι δε πάει καλά.

  1. Απώλεια βάρους χωρίς λόγο
  2. Απώλεια μυικής μάζας χωρίς λόγο
  3. Απώλεια μαλλιών
  4. Ξαφνικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση
  5. Σοβαρά επεισόδια πόνου μη προσδιορισμένου
  6. Απώλεια μνήμης
  7. Αλλαγή στην προσωπικότητα
  8. Αλλαγές στις κενώσεις ή ούρηση
  9. Πληγή στο σώμα που δε θεραπεύεται
  10. Έκκριση υγρών γενικά από το σώμα χωρίς λόγο
  11. Όγκος, οζίδιο στο σώμα που μεγαλώνει και αλλάζει η υφή του, η διάμετρος, η επιφάνεια.
  12. Δυσπεψία, δυσκολία στην κατάποση
  13. Αλλαγή σε ελιά ή σπίλο στο σώμα
  14. Επίμονος βήχας που δε φεύγει
Πρόληψη δεν είναι να κάνουμε τις εξετάσεις.

Οι περισσότεροι θάνατοι από τον καρκίνο μπορεί να προληφθούν πριν ακόμα ο καρκίνος βρεθεί (με αυτά τα συμπτώματα) και διαγνωστεί στο σώμα σας.

Πρέπει να καταλάβουμε ένα πράγμα. Πρόληψη δεν σημαίνει διάγνωση!
Αν περιμένουμε να διαγνωστεί ο καρκίνος κάνοντας τη ζωή που κάνουμε που θα συμβάλλει σε αυτόν  τι νόημα έχει η λέξη "Πρόληψη";

Καμιά διαγνωστική μέθοδος που υπάρχει σήμερα στην ιατρική ογκολογία δε μπορεί να διαγνώσει τον καρκίνο στα πρώιμα στάδιά του.
Ακόμα και το προτόκολλο για τη μαστογραφία λέει ότι δεν μπορεί να κάνει διάγνωση καρκίνου.

Καμιά μορφή μαστογραφίας δε μπορεί να ανιχνεύσει τον καρκίνο πριν να φτάσει ο καρκίνος να είναι 10 εις την ενάτη καρκινικά κύτταρα.
Αλλιώς είναι κλινικά μη ανιχνεύσιμος.
Και ενώ για να διαγνωστεί ο καρκίνος πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 1 δις καρκινικά κύτταρα που τον έχουν σχηματίσει και αρκεί μόνο 1 κύτταρο να φύγει και να κάνει τη μετάσταση αλλού στο σώμα.

Ο χειρούργος έρχεται και κόβει εκεί που είναι ο όγκος, ο οποίος είναι ορατός με το μάτι. Και το καρκινικό κύτταρο που έμεινε δίπλα; Δεν είναι πολύ πιθανό πολλαπλασιάζεται πολύ γρηγορότερα αφού χάθηκαν τόσα κύτταρα απότομα; Αυτό είναι που λέμε ότι ο καρκίνος έγινε επανήλθε πιο επιθετικός.

Φράσεις που μπορεί να εξάψουν το ενδιαφέρον:

Αν στον εαυτό σας φέρεστε σαν τον εχθρό σας, μαντέψτε η δράση τι φέρνει

Η επιστήμη το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να αντιγράφει με κακό τρόπο τη φύση. Φτιάξαμε αεροπλάνο και λέμε.. πςςς! Έχετε δει ποτέ ο αετός πως πετάει?

Καρκίνος δεν είναι τίποτα άλλο παρά η αίσχατη προσπάθεια να προσαρμοστεί το σώμα στο περιβάλλον που εσείς του δημιουργήσατε με τη στάση και τον τρόπο ζωής σας.

Όταν οι γιατροί λένε είσαστε καθαροί από τον καρκίνο, μιλάνε πάντοτε για 5ετή επιβίωση.

Κανένα ζώο στη φύση δε πεθαίνει από καρκίνο παρά μόνο αν έχει επηρεαστεί από το περιβάλλον που ζει ο άνθρωπος.

Ούτε το 10% δεν είναι κληρονομικοί καρκίνοι. Το 90% τουλάχιστον οφείλονται στους περιβαλλοντικούς παράγοντες και λέγοντας περιβαλλοντικούς εννοούμε όχι μόνο ότι καταλαβαίνετε
αλλά και τη στάση ζωής


Πως μπορούμε να μιλάμε για πρόληψη όταν:
  • τσιγάρο
  • αλκοόλ
  • καρκινογόνο βενζοπυρίνιο (ψημένα στα κάρβουνα)
  • παχυσαρκία, κλπ.
Αν και τα ιατρικά τα κατέχει πάρα πολύ καλά λογικό αφού γιατρός είναι, δε με έπεισε και τρελά στα διατροφικά αφού είπε κάποια πράματα που θα ήθελα να κάτσω να τα ψάξω περαιτέρω όπως για τα πολλά γεύματα τη μέρα.

Επίσης δε ξέρω κατά πόσο μπορώ να δεχτώ την ολοκληρωτική απαγόρευση αλκοολούχων όπως το κρασί αλλά και απαγόρευση των ζωικών προϊόντων.
Δίνει τροφή για σκέψη λέγοντας πράγματα που δε λέγονται εύκολα και έχει μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα φιλοσοφία που μπορεί να βάλει σε σκέψεις πολλούς σκεπτόμενους ανθρώπους.

Ακολουθεί το βιογραφικό του:
Ο Κος Kωνσταντiνoς Μουρούτης γεννήθηκε το 1969 στην Βέροια. Την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του ολοκλήρωσε στη Κατερίνη καθώς επίσης και κύκλo σπουδών στην εκμάθηση της Αγγλικής  γλώσσας, αποκτώντας Proficiency level.

Μέχρι το 2005 ζούσε και εργαζόταν στην Γερμανία. Οι ακαδημαïκές του σπουδές ξεκίνησαν σπουδάζοντας Βιολογία και συνεχίστηκαν στην Ιατρική σχολή της Φραγκφούρτρης, σπουδάζοντας προληπτική και φυσική ιατρική .

Ολοκλήρωσε τον Ιατρικό κύκλο σπουδών του, αποκτώντας Διδακτορικό τίτλο (Doctor of Science) με Ακαδημαική διάκριση "Cum Laude"  μελετώντας την επίδραση του ηλιακού φωτός στην παραγωγή μελατονίνης επί του ανθρώπινου οργανισμού.

Η περαιτέρω εκπαίδευσή του συνεχίστηκε (Master of Science), στο  χώρο των Νευροεπιστημών (Νευροενδοκρινολογία) με διάκριση "Magna Cum Laude"πραγματώνοντας έρευνα, σε συνεργασία  με το Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας, για το ποσοστό των αυτοκτονιών από καταχρηστικές ουσίες.

Από το 2004 μέχρι το 2006, πραγμάτωσε έρευνα, σχετικά με τη σχιζοφρένεια σε Διδακτορικό επίπεδο (Doctor of Philosophy) στην Κυτταρική και Μοριακή ΒιοΕπιστήμη με διάκριση "Cum Laude" στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Την τελευταία δεκαετία, είχε τη θέση του προïσταμένου για την Ασφάλεια & Ακτινοβολία στο μεγαλύτερο κέντρο Ερευνών με Βαρέα Ιόντα της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Ο Dr. Μoυρούτης είναι άτομο με αρκετά ανεπτυγμένες ευαισθησίες σε σχέση με το «ευ ζήν» των  συνανθpώπων του. Για τον λόγo αυτό παρουσιάζει σειρά oμιλιών και σεμιναρίων με θέματα υγείας, φέρνοντας την σύγχρονη Ιατρική κοντά στον απλό άνθρωπο, εξηγώντας τις αιτίες που διέπουν στην εμφάνιση διαφόρων νόσων καθώς επίσης και την οδό προς την ίαση και τη θεραπεία τους.

Το πρόγραμμα ΥΓΕΙΑΣ που εισηγείται έχει χαρίσει υγεία & ευεξία σε αρκετούς ανθρώπους στον κόσμο. O Dr. Μουρούτης είναι συχνά προσκεκλημένος σε ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές εκπομπές,  φέρνοντας κοντά στους ανθρώπους τα καλά νέα της υγείας.

Έχει γράψει αρκετά επιστημονικά άρθρα, 5 βιβλία σχετιζόμενα άμεσα με την υγεία και μαζί με την σύζυγο του η οποία είναι νοσηλεύτρια με περαιτέρω εκπαίδευση στην παιδοψυχολογία και σύμβουλος υγείας, εργάζονται προωθώντας τα καλά νέα για τη υγεία.

Από το 2005 εργάζεται και είναι διευθυντής στο Ελληνικό Ινστιτούτο Νέας Ζωής και ως υπεύθυνος στον Οργανισμό Κοινωνικής Αγωγής και Πρόληψης Υγείας στην Ελλάδα, παράλληλα διδάσκει Προληπτική Υγεία στο Natural Health Science College στην Αθήνα και από το 2008 είναι καθηγητής στο Ευρωπαίκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στις Επιστήμες Υγείας & Νευροεπιστήμες
O Dr. Μουρούτης είναι μέλος των παρακάτω Οργανισμών:

1) Παγκόσμια Υπηρεσία Υγείας (World Health Services)

2) Διεθνής Eπιστημoνική Επιτροπή (Scientific Advisory Board)

3) Διεθνής Επιτροπή για Εντιμότητα στην Iατρική ( International Association for Honesty Ιn   Medicine).

4) Ιατροί για Διεθνή Ζωή (Doctors For Life International).

5) Ερευνητική Κοινωνίαγια Ψυχoνευρoανoσιολoγία (Research Society for PsychoΝeuroImmunology).

6) Διεθνής Οργανισμός για Ερευνα στον Εγκέφαλο (International Association for Brain Researsh)

7) Διεθνές Forum για την Σχιζοφρένεια & Alzheimer's (International Forum for Schizophrenia Alzheimer's)

8) Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία

9) Γιατροί του Κόσμου

10) Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος ( World Medical Association)

11)Βρετανική Ακαδημία για Κυτταρική Βιολογία (British Society for Cell Biology)

12) Αμερικανική Κοινωνία για Εξέλιξη της Επιστήμης (American Association for Advancement in Science)


5 σχόλια:

  1. Καλημέρα,

    κάπου πιο πάνω γράφεις "χωρίς να είμαι τόσο σίγουρος για τον αν ισχύει το ίδιο στα διατροφικά θέματα" για το αν ο δρ. Μουρούτης είναι γνώστης σε θέματα διατροφής..


    Μπορείς να διευκρινίσεις λίγο το σχόλιο σου?

    Δηλαδή, τι σε κάνει να μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι γνώστης σε θέματα διατροφής..? Τι είναι αυτό που άκουσες και διαφώνησες.... κτλ κτλ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη για την καθυστέρηση, ναι ουσιαστικά ο Δρ έχει πολύ σωστές απόψεις κατά τη γνώμη μου τελικά με τη μόνη ένσταση πάνω στο ότι πιστεύει ότι κάποια πράματα δε πρέπει να τα καταναλώνουμε ποτέ όπως τα ζωικά προϊόντα, το αλκοόλ, τον καφέ, κλπ. Είχα μία υποψία για το περί των πολλών γευμάτων όμως τελικά συμφωνώ μαζί του και για αυτό έκανα και το άρθρο.
      http://yourdailynutritionist.blogspot.fr/2013/03/blog-post.html

      Δεν είναι ότι δε ξέρει μιά χαρά ξέρει απλά ακολουθεί πιστά τη vegan φιλοσοφία. Χωρίς φυσικά όλα αυτά που λέει να είναι αρκετά αποδεδειγμένα (γιατί απολύτως αποδεδειγμένο δεν είναι σχεδόν τίποτα)..

      επίσης κάποια παραδείγματα:
      http://yourdailynutritionist.blogspot.fr/2013/04/blog-post_16.html
      http://yourdailynutritionist.blogspot.fr/2012/11/blog-post_25.html
      http://yourdailynutritionist.blogspot.fr/2012/12/blog-post_23.html

      Διαγραφή
  2. Αποριας αξιον.......
    Τον Δρ Χαμμερ τον γνωριζετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν είμαι κακοπροαίρετος, αλλά την εποχή του διαδικτύου είναι πολύ εύκολο να αντλήσεις πληροφορίες για τον οποιονδήποτε, και κυρίως για δημόσια πρόσωπα που έχουν την εμβέλεια και το κύρος επιστήμονα, αυτού του επιπέδου. Έχοντας λοιπόν κάνει μια αναζήτηση (σε γερμανικά-αγγλικά), μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο Δρ. Μουρούτης δεν αναφέρεται πουθενά, σε κανένα πανεπιστημιακό ίδρυμα και το όνομά του δεν εμφανίζεται σε καμία δημοσίευση.

    Δεν αμφισβητώ τα όσα γράφεις για βιογραφικό, αλλά μπορούμε να τα διασταυρώσουμε κάπου/κάπως? Από ποιες σχολές απέκτησε τους τίτλους που αναφέρεις? Που μπορούμε να διαβάσουμε τις επιστημονικές δημοσιεύσεις/άρθρα του Δρ. Μουρούτη στα πλαίσια της έρευνας που αναφέρεις? Αν είναι κάτοχος των τίτλων που αναφέρεις, σημαίνει ότι έχει ερευνητικό έργο.

    Μπορείς να μας δώσεις πηγές? συνδέσμους στο διαδίκτυο? Αυτά που ζητάω, για τον οποιονδήποτε έχει κάνει διδακτορικό, τα βρίσκεις με ποια απλή αναζήτηση στο google.

    Για το Δρ. Μουρούτη δεν βρίσκω κάτι... αν μπορείς, ενημέρωσέ με. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα περιμένει ο φίλος terror,, απάντηση...ο 40ρης έγινε τώρα και 10 χρονια εχπερτ (με δεκάδες τίτλους και διπλώματα ..---χωρίς τεκμηριωμένες αποδείξεις ) ..ειδικός δια πάσαν νοσώ και μαλακία !!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή